Heda Hybridbjälklag, ett kundperspektiv

”Heda Hybridbjälklag är anpassat för vårt sätt att bygga.”

 

Heda Hybridbjälklag är ett typgodkänt bjälklagselement för byggnader med lätt stomme. Lösningen i konstruktionen är en unik kombination av trä och betong. Det gör produkten betydligt mer prisvärd än ett renodlat träbjälklag med motsvarande ljud- och brandegenskaper.

 

sjotorp1

 

Lättheten gör Hybridbjälklaget mångsidigt
Heda levererar bland annat Hybridbjälklag till bostadsrätter, hyresrätter, villor, fjällstugor, parhus, äldreboenden, församlingshem och kontor. Ett företag med god erfarenhet från att använda Heda Hybridbjälklag i sina huskroppar är Johan Carlsson, som är projektledare på Sjötorps Bygg i Vingåker.

 

– Vi har tidigare producerat ett område i centrala Katrineholm med 20 stycken bostadsrätter där vi använt oss av Heda Hybridbjälklag och vi uppför nu ännu ett område med ytterligare 20 stycken bostadsrätter.

 

Konstruktionen är särskilt framtagen för att passa spännvidder upp till sex meter. Bjälklagselementen väger endast ca 200 kg/m2 och kan kombineras med såväl trästomme som med betongstomme. Den snabba monteringen ger omgående en stabil yta att gå på när det är dags att arbeta vidare på nästa våning.

 

Spara 10 cm per bjälklag
Hybridbjälklaget är också betydligt tunnare jämfört med ett rent konventionellt träbjälklag, då man sparar minst 10 cm per bjälklag. Det går även att kombinera med golvvärme i spånskivor och/eller golvgips. Något som passat extra väl in i Sjötorps Byggs processer.

 

– För oss har det gått bra, då Heda Hybridbjälklag är anpassat för vårt sätt att bygga, berättar Johan Carlsson. Det var därför vi valde Heda som leverantör. Man har ett gott utrymme för alla installationer som ska göras. Samt att det är tidseffektivt att installera.

 

Faktaruta – Heda Hybridbjälklag

 

– Torrt byggande (med undantag för skarvgjutning).

– Självbärande direkt utan stämp.

– Allt arbete med rör- och elinstallationer kan ske från ovansidan.

– Träbjälklaget skräddarsys med eldosor, ventilationsstosar m m redan från fabrik.

– Det 80 mm tjocka betongskiktet i bjälklagets undersida lagrar värmeenergi bra eftersom det är i direkt kontakt med inomhusluften.

 

Om du vill veta mer om vårt Hybridbjälklag kontakta Kjell Samuelsson tfn 033-22 24 16, eller kjell.samuelsson@heda.se