Country Manor

Det här är en mur som osökt för tankarna till engelsk landsbygd och prunkande trädgårdar. Country Manor har ett rustikt, väderbitet utseende och fungerar lika bra som stödmur och fristående mur. Variationer i formen gör Country Manor flexibel och låter dig skapa raka former eller långa svepande kurvor. Muren har dessutom en smart konstruktion med låsstavar, Keystone, som håller varje mursten säkert på plats. Detta gör monteringen enkel och du behöver aldrig använda murbruk.

Skapa en lutande mur Varje block har dubbla hål for montering av låsstavar. På så sätt kan du enkelt justera murens lutning.

Sneda kanter Gör det möjligt att bygga en svängd stödmur.

Låg transportvikt Varje mursten har ett större hålrum för minskad transportvikt. Vid montering fylls håligheten med makadam för ökad stabilitet.

Färg och form Välj mellan två olika färger, och en rad olika murstensblock. Finns även som trappsten.

Låsstavar Keystones låsstavar är starka och lätta tack vare att de är helt i glasfiber. De ger dig flexibilitet att få precis det resultat du önskar.

 

1. Hål för glasfiberstavar när du använder blocket som hörnsten.

2. Hål för glasfiberstavar. Du väljer murens lutning genom att välja hål.

3. Gammalt och rustikt utseende som för tankarna till gamla tiders slottsmurar och herrgårdar.

4. Hålrum för att minska transportvikten. Vid montering fyller du håligheten med dränerande material som ökar vikten och stabiliteten.

5. Glasfiberstavarna är starka, lätta och rostar inte.

montering-country-manor_500

farger cm2_496x100_ny

HedaCountryManor

1. Svängd stödmur – Följ naturens variationer med utåt- eller inåtbuktande kurvor.

2. Vertikal stödmur – Motfylld stödmur som passar alla typer av trädgårdsmurar.

3. Fristående mur – Bygg fristående oarmerade murar upp till en begränsad höjd.

4. Trappa – Välj mellan raka, konvexa eller konkava trappsteg.

5. Hög mur med geonät – Jordarmera med geonät för murar över 0,75 meter.

6. 90˚ hörn – Bygg två typer utav hörn. Inåtgående eller utåtgående.

7. Lutande stödmur.

8. Pelare – Variera muravsluten med pelare.

detta-kan-du-bygga-cm_500

Nyckeln till en fin trädgård

Gratis hembesök

Att planera beräkna och komma med goda råd är vi experter på. Våra certifierade Heda Keystone Partners finns över hela sverige för att hjälpa dig.

Boka gratis hembesök

Vanliga frågor och svar

Med lite förberedelser kan man planera för ett effektivt murbygge, samt undvika onödiga misstag. I vissa fall kan det behövas en grävmaskin eller en hjälpande hand, då kan det vara bra att ta hjälp av en stenspecialist. Du kan också få hjälp av din återförsäljare. Ta gärna del av våra filmer och checklista. Vi guidar dig rätt.
Fristående murtyper är dubbelsidiga och har två synliga sidor. Våra fristående murar använder du med fördel som avgränsare eller rumsbildare. Stödmurar är istället enkelsidiga och har endast en synlig sida. En stödmur används främst för att jämna ut nivåskillnader. Vår stödmur Keystone Compac är världens mest sålda stödmur.
Välkommen till någon av våra återförsäljare! En bra och duktig lokal återförsäljare är en viktig del för ett tryggt köp. Du hittar kontaktuppgifter till dem via länken och de finns över hela landet.
Murar i betong är starka och tåliga produkter framställda av naturliga material. Beläggningen som sådan kräver därför inget underhåll. Betongens yta påverkas över tid av bland annat slitage, väderlek och luftföroreningar.