Stödmurar

Bygg en bra stödmur med många goda sidor

Med precision bygger vi flexibla stödmurar med stor valfrihet. Med våra populära och lättmonterade Keystone-stödmurar förvandlar du en trist slänt till en användbar yta med plats för trädgårdsmöblerna och härliga ytor för lek. Varför inte utnyttja höjdskillnaderna och skapa vackra terrasser med plats för en fin grönska. Vår design är tidlös och hållbarheten kompromisslös. Vi hjälper dig bygga en stödmur du kan leva med länge. Våra stödmurar kan byggas billigt och samtidigt stabilt.

Vad klarar en stödmur?

På Heda tillverkar vi trädgårdsmurar i Sverige med världens mest sålda teknik för mursystem, som kallas Keystone. Över 50 miljoner kvadratmeter mur har byggts med Keystone, och en av de största anledningarna är den överlägsna hållbarheten. Den är till och med vanlig att använda i större byggnadsprojekt, för att bland annat stötta motorvägar eller offentliga byggnader.

Balansera trädgården

Att räta upp trädgårdens ojämna slänter är stödmurens paradgren. Och det ger flera fördelar. Först och främst går det att göra oväntat mycket större yta tillgänglig att använda. Ibland blir det hundratals fler kvadratmeter att umgås på, när slänten förvandlas till plan mark. Utöver det kan stödmuren förena trädgårdens nivåer med trappor – och passar utmärkt som vacker och smidig odlingsmiljö för stora och små växter.

Nyckeln till en fin trädgård

Gratis hembesök

Att planera beräkna och komma med goda råd är vi experter på. Våra certifierade Heda Keystone Partners finns över hela sverige för att hjälpa dig.

Gratis hembesök

Vanliga frågor och svar

Med lite förberedelser kan man planera för ett effektivt murbygge, samt undvika onödiga misstag. I vissa fall kan det behövas en grävmaskin eller en hjälpande hand, då kan det vara bra att ta hjälp av en stenspecialist. Du kan också få hjälp av din återförsäljare. Ta gärna del av våra filmer och checklista. Vi guidar dig rätt.
Fristående murtyper är dubbelsidiga och har två synliga sidor. Våra fristående murar använder du med fördel som avgränsare eller rumsbildare. Stödmurar är istället enkelsidiga och har endast en synlig sida. En stödmur används främst för att jämna ut nivåskillnader. Vår stödmur Keystone Compac är världens mest sålda stödmur.
Heda tillverkar fyra olika varianter av stödmurar.
Murar i betong är starka och tåliga produkter framställda av naturliga material. Beläggningen som sådan kräver därför inget underhåll. Betongens yta påverkas över tid av bland annat slitage, väderlek och luftföroreningar.