Bjälklag med ljudklass B sökes

Heda Hybridbjälklag är ett bjälklagselement för byggnader med lätt stomme. Lösningen i konstruktionen är en unik kombination av trä och betong. Det gör produkten betydligt mer prisvärd än ett renodlat träbjälklag med motsvarande ljud- och brandegenskaper.

 

 

När Eriksson & Lönn Bygg AB fick uppdraget av F4H att ansvara för totalentreprenad i byggnationen av ett LSS hus i Nässjö tog Sofie Eriksson, vd, kontakt med Heda efter ett tips.

 

– Vår beställare hade först specificerat att Ljudklass C skulle uppfyllas men ändrade senare det och valde att gå upp ett snäpp, till ljudklass B. Just för att de som kommer bo i huset är extra känsliga för ljud.

 

Det gjorde att Eriksson & Lönn fick göra ordentlig research för att hitta ett alternativ som kunde matcha de högt ställda kraven.

 

– Vi tittade på allt från träbjälklag till håldäcksbjälklag med målet att hitta en kostnadseffektiv lösning med bra brand- och ljudegenskaper. Tack vare ett tips kom vi sedan i kontakt med Heda och deras hybridbjälklag.

 

De bokade in ett möte där Heda gav mer information om produkten.

 

– Efter mötet påbörjade diskussioner med konstruktören hos Heda där vi bland annat gav information om hur många hål som skulle in på bjälklaget och hur stora de skulle vara. Sedan fortsatte vi att ha en tät kontakt genom hela projektet.

 

Sofie är nöjd med samarbetet och förklarar att hon kände sig trygg genom hela processen.

 

– Det har fungerat klockrent från start till mål. Leveransen kom när den skulle och allt passade perfekt. Alla hål och ursparingar följde ritningen. Vi är supernöjda och kommer använda oss av Heda fler gånger.

 

Heda Hybridbjälklag är ett välbeprövat bjälklagselement för byggnader med lätt stomme. Lösningen i konstruktionen är en unik kombination av trä och betong. Det gör produkten betydligt mer kostnadseffektiv än ett renodlat träbjälklag med motsvarande ljud- och brandegenskaper.

 

Faktaruta – Heda Hybridbjälklag

 

– Torrt byggande (med undantag för skarvgjutning).

– Självbärande direkt utan stämp.

– Allt arbete med rör- och elinstallationer kan ske från ovansidan.

– Träbjälklaget skräddarsys med eldosor.

– Med prefab ökar kapaciteten. Det betyder bland annat att man snabbt får på taket och därmed skyddar mot regn och fukt.

 

Om du vill veta mer om vårt Hybridbjälklag kontakta Kjell Samuelsson tfn 033-22 24 16, eller kjell.samuelsson@heda.se