Våra kunder

Att vi gillar våra produkter är kanske inte så konstigt. I slutändan handlar det bara om hur våra kunder upplever våra erbjudanden och vår service. Så vi frågade några av dem helt enkelt.

Eriksson & Lönn Bygg AB
Sofie Eriksson
Nu har vi använt Hedas hybridbjälklag för första gången. Vi har haft en bra kontakt genom hela processen och allt har fungerat klockrent. Måtten stämde precis och alla håltagningar satt där de skulle. Vi är supernöjda och kommer använda oss av Heda fler gånger.

 

ref_byggarvid

 

Byggarvid
Göran Ljunghager
”Det tog drygt två timmar från att kranen ställs upp till att vi lade på sista skivan.”

 

– Vi har valt att arbeta med Heda Hybridbjälklag för att få med både brand- och ljudkrav i ett moment. All håltagning för el och rör finns på plats när bjälklaget är monterat.

– På grund av att det är ett snabbt montage och att alla genomföringar är gjorda så kan man hålla nere tjockleken på bjälklaget. Om vi skulle haft ett träbjälklag hade vi blivit tvungna att bygga det betydligt tjockare. Och då förlorar man takhöjd i lägenheterna.

– Ta vårt senaste projekt som exempel. Ett hus innehåller 11 bjälklagsskivor. När vi var inkörda så tog det drygt två timmar från att kranen ställs upp till att vi lade på sista skivan. Skulle vi gjort det med lösvirke, med allt vad det innebär, så hade det tagit veckor. Och så får man ju en färdig yta direkt som är fallskyddad och klar. Det är bara att börja på nästa plan.

– Allt bjälklag kommer uppmärkt och ritningar finns så har man bara en bra kranförare och 2-3 man till hjälp så funkar arbetet jättebra. Det enda kruxet är att de färdiga bjälklagen är platskrävande. Från det att lastbilen har lastat av tills man får upp det, så ska man ha plats för kran. Har man bara tillgång till plats så är det ett väldigt snabbt och precist montage.

– Vi har haft mycket bra kontakt med deras konstruktör framförallt. Som vi pratat mycket med och bollat frågor med. Sedan är det ju inte bara Hybridbjälklaget, utan också väggar o.s.v. som ska hålla. Då är det ytterligare en konstruktör som kommer in i bilden. Och de har också varit väldigt kompatibla och pratat med varandra. Jag har väl bara gott att säga egentligen.

 

Trivselhus
Anette Gudmundsson
”Heda har sin konstruktör som jobbar väldigt tätt med vår ritavdelning.”

 

ref_anette_trivselhus

 

– Vi kan använda Heda Hybridbjälklag utan att behöva göra några större förändringar på vårt eget system med ytterväggar. Hade vi använt en annan typ av liknande bjälklag hade vi blivit tvungna att förändra vår egen produkt mycket mer. Hedas Hybridbjälklag ersätter det vanliga träbjälklaget i flerfamiljshus för att uppnå ljud- och brandkrav.

– Samarbetet med Heda har fungerat alldeles utmärkt. De har sin konstruktör som jobbar väldigt tätt med vår ritavdelning. Vi hjälps åt för att få ihop ett bra resultat. Även byggledare som har varit med och monterat har bara positivt att säga. Lastbilarna var i tid, blocken passade och vi kunde sätta på värmen i bottenvåningen redan samma dag.

Adesso Bygg
Roger Andersen
”Heda Hybridbjälklag fungerar väldigt bra ihop med vårt byggsätt.”

 

ref_adesso

 

– Jag tittade runt mycket på marknaden innan och försökte hitta ett bjälklag som jag trodde på. Valet föll på Heda Hybridbjälklag, framförallt för att det var väldigt lätt att kombinera med normal trästomme. Vi vill ju bygga trähus, inte betonghus.

– Hybridbjälklag fungerar väldigt bra ihop med vårt byggsätt. Och sedan har Heda varit väldigt sammarbetsvilliga. De är öppna och lyhörda när det finns saker att förbättra. De vill bli bättre.

– Även ute på bygget är de nöjda, Vi är 30 man på plats och jag har varit med på montagen och sett att det funkar. Heda ligger rätt geografiskt för vår del, vilket också gör det kostnadsmässigt vettigt.

 

Intresserad av att veta mer?
Kontakta Kjell Samuelsson tfn 033-22 24 16, eller kjell.samuelsson@heda.se