Keystone Compac

Raka, stilrena linjer. Spännande struktur. Enorm flexibilitet och hållbarhet. Det är lätt att förstå att Keystone Compac är världens mest sålda stödmur. Välj mellan tre olika färger. Det finns alltid en variant som matchar ditt hus och trädgård. Keystone Compac har en smart konstruktion, Keystone, med låsstavar som håller varje mursten säkert på plats. Detta gör monteringen enkel och du behöver aldrig använda murbruk, oavsett hur låg eller hög mur du vill bygga. Keystone Compac används ofta i väg- och brobyggen över hela världen – det säger en hel del om dess enorma hållbarhet.

Skapa en lutande mur Varje block har dubbla hål for montering av låsstavar. På så sätt kan du enkelt justera murens lutning.

Sneda kanter Gör det möjligt att bygga en svängd stödmur.

Låg transportvikt Varje mursten har ett större hålrum för minskad transportvikt. Vid montering fylls håligheten med makadam för ökad stabilitet.

Färg och form Välj mellan två olika färger, och en rad olika murstensblock. Finns även som trappsten.

Låsstavar Keystones låsstavar är starka och lätta tack vare att de är helt i glasfiber. De ger dig flexibilitet att få precis det resultat du önskar.

 

 

1. Hål för glasfiberstavar. Varje stav låser blocken säkert på plats. Du behöver varken murbruk eller specialverktyg för att bygga en Keystonemur.

2. Murlutning. Varje block har dubbla hål för montering av glasfiberstavar. På så sätt kan man justera murens lutning genom att välja hål.

3. Mindre transportvikt. Varje block är försett med ett större hålrum för bättre grepp i marken och minskad transportvikt. Vid montering fyller du håligheten med krossad makadam (8-16 mm) som ökar såväl vikt som stabilitet.

4. Sned kant. Gör det möjligt att bygga en svängd mur.

5. Glasfiberstavarna är starka, lätta och rostar inte

BIM-objekt: Här hittar du 3D-modeller för CAD-ritningar >>

Unknown

  1. Svängd stödmur – Följ naturens variationer med utåt- eller inåtbuktade kurvor. Maxradie: 2,7 m.
  2. Vertikal stödmur – Motfylld stödmur som passar alla typer av trädgårdsmurar.
  3. Lutande stödmur.
  4. Trappa.
  5. Hög mur med geonät – Jordarmera med geonät. Dessa murar måste dimensioneras av en fackman.
  6. 90˚ hörn – Bygg två typer utav hörn. Inåtgående eller utåtgående.

 

att_bygga_compac

Nyckeln till en fin trädgård

Gratis hembesök

Att planera beräkna och komma med goda råd är vi experter på. Våra certifierade Heda Keystone Partners finns över hela sverige för att hjälpa dig.

Boka gratis hembesök

Vanliga frågor och svar

Med lite förberedelser kan man planera för ett effektivt murbygge, samt undvika onödiga misstag. I vissa fall kan det behövas en grävmaskin eller en hjälpande hand, då kan det vara bra att ta hjälp av en stenspecialist. Du kan också få hjälp av din återförsäljare. Ta gärna del av våra filmer och checklista. Vi guidar dig rätt.
Fristående murtyper är dubbelsidiga och har två synliga sidor. Våra fristående murar använder du med fördel som avgränsare eller rumsbildare. Stödmurar är istället enkelsidiga och har endast en synlig sida. En stödmur används främst för att jämna ut nivåskillnader. Vår stödmur Keystone Compac är världens mest sålda stödmur.
Välkommen till någon av våra återförsäljare! En bra och duktig lokal återförsäljare är en viktig del för ett tryggt köp. Du hittar kontaktuppgifter till dem via länken och de finns över hela landet.
Murar i betong är starka och tåliga produkter framställda av naturliga material. Beläggningen som sådan kräver därför inget underhåll. Betongens yta påverkas över tid av bland annat slitage, väderlek och luftföroreningar.