Fristående murar

Fristående murar ger en vacker inramning

En fristående mur kan göra mycket gott och har flera bra fördelar. De fungerar mycket bra som tomtavgränsare och insynsskydd från grannarna. Den gör sig också utmärkt som naturlig rumsindelare i trädgården. Hedas fristående murar är mycket lättmonterade och kan med fördel byggas i upp till 16 skift. Våra fristående murar har en snygg struktur och finns tillgängliga i en rad olika färger till ett bra pris. På så sätt kan du räkna med att muren alltid visar sig från sin bästa sida.

Nyckeln till en fin trädgård

Gratis hembesök

Att planera beräkna och komma med goda råd för våra fristående murar är vi experter på. Våra certifierade Heda Keystone Partners finns över hela Sverige för att hjälpa dig.

Boka gratis hembesök

Vanliga frågor och svar

Med lite förberedelser kan man planera för ett effektivt murbygge, samt undvika onödiga misstag. I vissa fall kan det behövas en grävmaskin eller en hjälpande hand, då kan det vara bra att ta hjälp av en stenspecialist. Du kan också få hjälp av din återförsäljare. Ta gärna del av våra filmer och checklista. Vi guidar dig rätt.
Fristående murtyper är dubbelsidiga och har två synliga sidor. Våra fristående murar använder du med fördel som avgränsare eller rumsbildare. Stödmurar är istället enkelsidiga och har endast en synlig sida. En stödmur används främst för att jämna ut nivåskillnader. Vår stödmur Keystone Compac är världens mest sålda stödmur.
Heda tillverkar fyra olika varianter av fristående murar.
Murar i betong är starka och tåliga produkter framställda av naturliga material. Beläggningen som sådan kräver därför inget underhåll. Betongens yta påverkas över tid av bland annat slitage, väderlek och luftföroreningar.