Keystone

Keystone — världens mest sålda mursystem.


 

En sak är vi extra stolta över — våra stödmurars unika låskonstruktion som både gör monteringen enkel och resulterar i ett mycket hållbart resultat. Tekniken kallas Keystone, där stenblocken hålls på plats med hjälp av låsstavar tillverkade i glasfiber. Muren kan på så sätt monteras helt utan murbruk eller specialverktyg.

Keystone-tekniken är beryktat och används idag även i stora väg- och broprojekt. Hittills har mer än 50 miljoner kvadratmeter mur byggts med Keystone-teknik. Det gör Keystone till världens mest sålda stödmursystem.
1. Hål för glasfiberstavar. Varje stav låser blocken säkert på plats. Du behöver varken murbruk eller specialverktyg för att bygga en Keystonemur.
2. Murlutning. Varje block har dubbla hål för montering av glasfiberstavar. På så sätt kan man justera murens lutning genom att välja hål.
3. Mindre transportvikt. Varje block är försett med ett större hålrum för bättre grepp i marken och minskad transportvikt. Vid montering fyller du håligheten med krossad makadam (8-16 mm) som ökar såväl vikt som stabilitet.
4. Sned kant. Gör det möjligt att bygga en svängd mur. 

Glasfiberstavar.

Keystones glasfiberstavar är starka, lätta och rostar inte. Konstruktionen ger flexibilitet att få precis det resultat du önskar.

 

Våra murar med Keystone-teknik:
Keystone-tekniken är populär hos arkitekter, ingenjörer och konstruktörer för dess mångsidighet och enkla installation. Och Heda är den enda leverantören i Norden som tillverkar murar med Keystone-tekniken – världens mest sålda mursystem. Oavsett om du väljer Compac, Compac Cut, Country Manor eller Garden Wall kan du vara säker på att du får en lättmonterad Keystonemur som håller i längden.

Läs mer om våra stödmurar här ›Compac

Keystone Compac mursten
Läs mer och inspireras av Compac >>Compac Cut

Compac Cut Mursten från Heda

 

Läs mer och inspireras av Compac Cut >>Country Manor

Country Manor Mursten från Heda

Läs mer och inspireras av Country Manor >>Garden Wall

Garden Wall Mursten från Heda
Läs mer och inspireras av Garden Wall >>