Stödmur eller Gabionmur?

Vi får ofta frågan huruvida mursten eller gabioner är rätt val när det kommer till att jämna ut trädgårdens nivåskillnader. Som förespråkare av stödmurar med mursten tänkte vi samla våra vanligaste tankar på ett ställe. Lycka till!

 

Heda Keystone Compac Cut byggd i flera nivåer.

 

MONTERING UTAN MASKIN
Gabioner är jämförelsevis ett väldigt tungt mursystem. Hanteringen av stora mängder lös sten kräver därför att en maskin används när gabionen byggs. Den enkla monteringen av våra stödmurar kan däremot enkelt skötas helt för hand. Varje mursten förankras smidigt och snabbt med låsstavarna i glasfiber. Det gör dig fri från besvär med både maskiner och murbruk. Men om du vill snabba upp monteringen ytterligare går våra specialanpassade lyftverktyg att använda både manuellt och med hjälp av en grävskopa.

 

ENORM FLEXIBILITET
Med Hedas Keystone-teknik finns inga begränsningar kring hur högt du vill bygga, eller om muren ska anläggas med svängar. Murstenen låter din stödmur följa trädgårdens profil på centimetern.

 

ETT STABILT STÖD FÖR TRÄDGÅRDEN
Heda Keystone Compac har hittills använts för att bygga mer än 50 miljoner kvadratmeter mur, och en av anledningarna är låskonstruktionens mycket höga hållbarhet. Det gör att du med trygghet kan stötta upp såväl garage- som uteplatser, med en plan yta som håller i längden.

 

UTSEENDE
Med korta och breda block, ändavslut, pelare och toppstenar i olika utföranden får stödmuren ett levande och varierat intryck. En egenskap så god som någon för en produkt som ska hålla i minst 50 år.

 

YTSTRUKTUR
Med mursten har du mycket fler möjligheter att ge stödmuren det uttryck du vill. Huggen eller knäckt yta. Naturfärg eller grafitgrå? Välj det som känns naturligt och samtidigt matchar såväl hus som trädgård.

 

SÖMLÖS ÖVERGÅNG MELLAN STÖDMUR OCH FRISTÅENDE MUR
Alla våra stödmurar finns även som fristående varianter. Du kan därför skapa en sömlös övergång mellan stödmur och fristående mur – både funktionell och estetisk perfektion.

 

Här kan du läsa mer om Hedas kompletta sortiment av stödmurar>>

 

TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Bläddra i vår 72 sidor tjocka inspirations- och produktkatalog med murar. Mycket nöje!