Spela Filmen
HEDA PRESENTERAR

Världens tystaste hitlåt

Heda Hybridbjälklag har många fördelar. Riktigt bra ljudisolering är en av dem. För att visa hur effektivt så har vi släppt en låt. Sätt på ljudet, klicka igång videon och njut av världens tystaste hitlåt.

Du kan också lyssna på låten här:

Spotify

Kontakt

Ja tack, jag vill ha mer information

  NAMN
  TELEFON
  ORT
  FÖRETAG
  E-POST

  Heda Hybridbjälklag

  Vårt hybridbjälklag kombinerar träreglar med ett betongskikt. Resultatet är en konstruktion som med god marginal uppfyller Ljudklass B (REI 60) med mindre än 370 mm bygghöjd.

  Bjälklagselementen är lätta – de väger endast 200 kg/m2 och kan kombineras med både trä- och betongstomme. Heda Hybridbjälklag går även att kombinera med golvvärme i eller på spånskivor, alternativt golvgips/avjämningsmassa.

  Heda Hybridbjälklag levereras idag till ägarlägenheter, bostadsrätter, hyresrätter, villor, fjällstugor, parhus, äldreboende, församlingshem och kontor.

  Läs mer på heda.se

  Referenser

  Att vi gillar vår produkt är kanske inte så konstigt. Men vad tycker våra kunder?

  Trivselhus

  Anette Gudmundsson

  – Vi kan använda Heda hybridbjälklag utan att behöva göra några större förändringar på vårt eget system med ytterväggar. Hade vi använt en annan typ av liknande bjälklag hade vi blivit tvungna att förändra vår egen produkt mycket mer. Hedas hybridbjälklag ersätter det vanliga träbjälklaget i flerfamiljshus för att uppnå ljud- och brandkrav.

  – Samarbetet med Heda har fungerat alldeles utmärkt. De har sin konstruktör som jobbar väldigt tätt med vår ritavdelning. Vi hjälps åt för att få ihop ett bra resultat. Även byggledare som har varit med och monterat har bara positivt att säga. Lastbilarna var i tid, blocken passade och vi kunde sätta på värmen i bottenvåningen redan samma dag.

  Byggarvid

  Göran Ljunghager

  – Vi har valt att arbeta med Heda hybridbjälklag för att få med både brand- och ljudkrav i ett moment. All håltagning för el och rör finns på plats när bjälklaget är monterat.

  – På grund av att det är ett snabbt montage och att alla genomföringar är gjorda så kan man hålla nere tjockleken på bjälklaget. Om vi skulle haft ett träbjälklag hade vi blivit tvungna att bygga det betydligt tjockare. Och då förlorar man takhöjd i lägenheterna.

  – Ta vårt senaste projekt som exempel. Ett hus innehåller 11 bjälklagsskivor. När vi var inkörda så tog det drygt två timmar från att kranen ställs upp till att vi lade på sista skivan. Skulle vi gjort det med lösvirke, med allt vad det innebär, så hade det tagit veckor. Och så får man ju en färdig yta direkt som är fallskyddad och klar. Det är bara att börja på nästa plan.

  – Allt bjälklag kommer uppmärkt och ritningar finns så har man bara en bra kranförare och 2-3 man till hjälp så funkar arbetet jättebra. Det enda kruxet är att de färdiga bjälklagen är platskrävande. Från det att lastbilen har lastat av tills man får upp det, så ska man ha plats för kran. Har man bara tillgång till plats så är det ett väldigt snabbt och precist montage.

  – Vi har haft mycket bra kontakt med deras konstruktör framförallt. Som vi pratat mycket med och bollat frågor med. Sedan är det ju inte bara Heda hybridbjälklag, utan också väggar o.s.v. som ska hålla. Då är det ytterligare en konstruktör som kommer in i bilden. Och de har också varit väldigt kompatibla och pratat med varandra. Jag har väl bara gott att säga egentligen.

  Adesso Bygg

  Roger Andersen

  – Jag tittade runt mycket på marknaden innan och försökte hitta ett bjälklag som jag trodde på. Valet föll på Heda hybridbjälklag, framförallt för att det var väldigt lätt att kombinera med normal trästomme. Vi vill ju bygga trähus, inte betonghus.

  – Heda hybridbjälklag fungerar väldigt bra ihop med vårt byggsätt. Och sedan har Heda varit väldigt sammarbetsvilliga. De är öppna och lyhörda när det finns saker att förbättra. De vill bli bättre.

  – Även ute på bygget är de nöjda, Vi är 30 man på plats och jag har varit med på montagen och sett att det funkar. Heda ligger rätt geografiskt för vår del, vilket också gör det kostnadsmässigt vettigt.

  Läs mer på heda.se